< Tilbage

U-VM på Zangersheide var en succes26-09-2015 - 22:24

Capona og Justin Beaber-EM begge i søndagens finale

Det netop overstået U-VM på Zangersheide i Belgien, gik over alt forventning. Avlere, ejere, venner og familie var mødt op, for at se ridning på absolut højeste niveau. Og med de over 230 starter for 5 års heste, var der kamp om de kun 30 eftertraktede finalepladser. Der rides to kvalifikationesrunder, hvor første runde går torsdag og anden runde fredag. Har man efter disse to runder nul fejl, er man kvalificeret til den store finale, som afvikles søndag. De to kvalifikationer går i en højde for 5 års heste i 1,25 og finalen i 1,30. Så de danske 5 års heste bliver præsenteret for en højde, de ikke er vant til, da vi kun rider 1,20 klasser her i Danmark.

 

Justin Beaber-EM var den første af vores heste, som var i aktion torsdag formiddag. Han lagde ud med en særdeles fornem nulrunde, og sørgede for humøret var højt fra start.

Hen på eftermiddagen var det Capona, som skulle til start på den lange bane, som bl.a. havde både trekombination og trippelbare. Capona gik som altid positiv til opgaven med ørene fremme og var klar. Også hun leverede en sikker nulrunde.

Fredag vender man startlisten om, så dem der starter først torsdag, starter sidst fredag, hvilket er en god ide, da det tit er en fordel at se andre ryttere ride banen. Capona var således første hest klar til start, og hun levede op til torsdagens flotte nulrunde. Hun var derfor første DV-hest, som var klar til U-VM finalen.

Justin Beaber-EM gjorde Capona kunsten efter og kvalificerede sig med nulrunde nummer to sig ligeledes til finalen.

Søndagens finale går på en ny bane med mange ting at kigge på. De store tribuner langs siderne, kan gøre at de unge heste kan kigge lidt på omgivelserne. Derfor er det muligt, at komme ind på banen og ride søndag morgen inden start, hvilket der er rigtig mange, som benytter sig af. Både Capona og Justin Beaber-EM virkede klar på opgaven og ikke synderligt påvirket af omgivelserne.

Capona var rigtig godt springende og var ikke mærket af de store oksere, som havde fået godt med bredde på. Desværre var en rytterfejl på banens tredje spring, og udspringet i trekompination skyld i to nedslag på den ellers lange bane på 12 spring.

Justin Beaber-EM var som Capona godt spingende, efter de ellers ret så hårde dage. Han klarede banen fejlfrit helt indtil andensidste spring. Her faldt desværre en ærgerlig bom på vandgraven, selvom han ellers hele vejen rundt var sikkerheden selv.

Men alt ialt har vi været rigtig godt tilfredse med hestenes præstationer. De har begge leveret springning på absolut højeste niveau, hvilket vi som ryttere kun kan være meget stolte af.< Tilbage